Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beet Falafel
- 25 oz water
- 16 oz raw beets, peeled, diced (½ in.) (see Tip)
- 4 - 5 lemons
- 4 oz red onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz fresh cilantro leaves
- 1 can chickpeas, rinsed, drained (approx. 15 oz)
- 4 ½ oz brown rice flour
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground cumin
Tahini Dressing
- 3 garlic cloves
- ½ oz cilantro leaves
- ¼ tsp salt
- 4 ½ oz tahini
- 3 oz water
Hummus
- 2 garlic cloves
- 1 oz hemp seeds, plus extra to garnish
- ½ tsp salt
- 1 can chickpeas, rinsed, drained (approx. 15 oz)
- 2 ½ oz water
- 2 oz tahini
- 1 oz extra virgin olive oil
- 5 oz mixed salad greens
- 12 oz cucumbers, sliced in rounds (¼ in.)
- 10 oz sweet mini peppers, de-stemmed, halved
- 5 oz radishes, trimmed, quartered
- pita bread, cut in wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2611 kJ / 624 kcal
- Eiwitten
- 20 g
- Koolhydraten
- 75 g
- Vetten
- 31 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 17 g
- Natrium
- 933 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Root Vegetable Soufflé
1 godz. 25 min
Beet Hummus
20min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55min
Buddha Bowl with Lentil Falafel and Pomegranate
2 Std. 35 Min
Kale Quinoa Green Goddess Salad (Bill Yosses)
1 Std. 20 Min
Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese
1h 55min
Chocolate Strawberry Energy Bites
30 Min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2 Std. 45 Min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40min
Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root
35 Min
Crispy Eggplant with Tomato Basil Sauce (Hestan Cue™)
50min
Carrot Hummus
15min