Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tbsp cumin seeds
- 1 tbsp coriander seeds
- 6 cardamom pods (green)
- ½ cinnamon quill
- 30 g ghee (see Tips)
- 3 dried bay leaves
- 4 whole cloves
- 125 g onion, cut into halves
- 50 g raw cashews, broken into halves
- 25 g fresh ginger
- 3 garlic cloves
- ½ fresh long green chilli, deseeded and cut into halves
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- ½ tsp ground turmeric
- 140 g coconut milk
- 50 g natural yoghurt, plus extra to serve (optional)
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
- 6 yellow squash, cut into quarters
- 220 g sweet potatoes, peeled (peel reserved) and flesh cut into pieces (3 cm)
- 200 g cauliflower florets
- 10 fresh curry leaves
- olive oil spray
- ground black pepper, to season
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 60 g frozen peas, thawed and drained
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 600 g cooked rice, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1507.5 kJ / 360.3 kcal
- Eiwitten
- 8.7 g
- Koolhydraten
- 51.2 g
- Vetten
- 13.5 g
- Verzadigd vet
- 7.4 g
- Vezels
- 5.5 g
- Natrium
- 210.8 mg
Alternatieve recepten
No-waste veggie bolognese (TM6)
3h
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10min
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35 menit
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10min
Potato and green pea curry
50min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1h
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min
Mushroom and kale risotto
55 min
Summer dahl
35 menit
Warm satay bowl
1h 10min
Red lentil cauliflower dahl
35 menit