Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Meatballs
- 50 g wholemeal bread, torn in pieces
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 1 garlic clove
- 6 sprigs fresh mint, leaves only
- 400 g lamb mince, broken in pieces
- 75 g ricotta cheese
- 1 large egg
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper, plus extra for serving
Broth
- 1 garlic clove
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
of 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 40 g onions, finely sliced
- 1200 g water
- 100 g giant couscous, wholemeal
- 100 g sugar snap peas, halved lengthways
- 100 g mangetout, thinly sliced on the diagonal
- 100 g frozen petits pois
- 4 Tbsp plain yoghurt, for serving
- 1 Tbsp fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing
- 1 Tbsp fresh mint leaves, roughly chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1760 kJ / 421 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Natrium
- 1467 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Caribbean Stew and Steamed Rice
9h 15min
Salmon Burger
2h 20min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 Min
Coconut Creamed Kale
20 Min
Braised Lamb Shanks
3 godz. 20 min
Teriyaki Salmon Burgers
45 Min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 Min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Keralan Fish Curry
30min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40 min