Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g couscous
- 400 g water
- 1 tsp ras el hanout (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g dried apricots, pitted
- 60 g blanched almonds
- 400 g onions, halved
- 200 g carrots, cut in pieces
- 20 g olive oil, plus 2 Tbsp
- 500 g lamb meat
- 200 g aubergines
- 100 g tinned chopped tomatoes
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
of 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
-
2
pinches saffron threads
of 1 tsp ground turmeric - 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- 2 pinches ground black pepper
- 40 - 50 g honey, to taste
-
½
bunch fresh coriander, leaves only, chopped (see tip)
of ½ bunch fresh parsley, leaves only, chopped (see tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3459 kJ / 827 kcal
- Eiwitten
- 41 g
- Koolhydraten
- 100 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 16 g
Alternatieve recepten
Quick Lamb Dhansak
50min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1h
Ras el Hanout
15 menit
Prawn Bhuna
30min
Quick Lamb Dhansak
45min
Chilli Beef with Lemon Feta
30min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Seafood Korma
40min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Keralan Fish Curry
30min
Chicken Saag
50min