![Quick Lamb Dhansak Quick Lamb Dhansak](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4F8FEE71-3998-46D7-B820-0E5B355042E8/Derivates/2FF92258-39E6-4663-BFA5-5FD96F4BFF07.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 g fresh mint leaves
- 5 g fresh coriander leaves
- 500 g lamb meat, lean, diced (2-3 cm)
- 2 Tbsp garam masala
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g butternut squash, peeled, diced (2-3 cm)
- 150 g red split lentils, rinsed
- 20 g rogan josh curry paste (or other Indian curry paste)
- 15 g tamarind paste
- 25 g caster sugar
- 500 g water, hot
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
of 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 30 g lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2930.7 kJ / 700.5 kcal
- Eiwitten
- 32.6 g
- Koolhydraten
- 47.3 g
- Vetten
- 43.4 g
- Verzadigd vet
- 12.9 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 357.6 mg
Alternatieve recepten
Lamb Rogan Josh
1hod. 45min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min
Keralan Fish Curry
30min
Quick Lamb Dhansak
45 Min
Cape Malay Chicken Curry
1hod.
Chicken Jalfrezi
1hod.
Butter Chicken
50min
Quick Beef Massaman Curry
40min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1hod. 15min
Chicken Saag
50min
Prawn Bhuna
30min
Beef Madras
1 godz. 30 min