Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 g fresh mint leaves
- 5 g fresh coriander leaves
- 500 g lamb meat, lean, diced (2-3 cm)
- 2 Tbsp garam masala
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g butternut squash, peeled, diced (2-3 cm)
- 150 g red split lentils, rinsed
- 20 g rogan josh curry paste (or other Indian curry paste)
- 15 g tamarind paste
- 25 g caster sugar
- 500 g water, hot
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
of 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 30 g lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2930.7 kJ / 700.5 kcal
- Eiwitten
- 32.6 g
- Koolhydraten
- 47.3 g
- Vetten
- 43.4 g
- Verzadigd vet
- 12.9 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 357.6 mg
Alternatieve recepten
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Beef Madras
1h 30min
Lamb Keema with Peas
1sa
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1 godz. 50 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Butter Chicken
50 min
Quick Lamb Dhansak
45 min
Lamb Rogan Josh
1sa 45 dk
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Chicken Saag
50 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min