Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spice Paste Marinade
- 1 Tbsp paprika
- 1 Tbsp garam masala
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp dried mint
- 2 tsp fine sea salt
- 10 garlic cloves
- 3 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded if desired
- 120 g water
- 60 g Greek yoghurt
- 600 - 700 g lamb shoulder, boneless, diced
Fried Onion Garnish
- 10 g vegetable oil
- 160 g onions, cut in thin wedges
Spiced Onions and Curry
- 1 Tbsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 1 tsp dried fennel seeds
- 6 cardamom pods, crushed
- 1 cinnamon stick
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 - 3 onions, large, brown, sliced
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 1 pinch garam masala
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2583 kJ / 621 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 43 g
- Verzadigd vet
- 20 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 1071 mg
Alternatieve recepten
Pork Vindaloo
4 Std.
Quick Lamb Dhansak
45 Min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Tikka Paste
1 Std.
Chicken Tikka Masala
45 Min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Butter Chicken
50 Min
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Lamb Keema with Peas
1 Std.
Beef Madras
1h 30min
Lamb Rogan Josh
1 Std. 45 Min