Compatibele versies
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 red pepper, thinly sliced (5 mm)
- 1 yellow pepper, thinly sliced (5 mm)
- 150 g onions, thinly sliced (5 mm)
- 30 g olive oil
- 500 g chicken breasts, skinless, sliced (1 cm)
- 1 Tbsp ground coriander
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground turmeric
- 2 Tbsp poppy seeds
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 100 g creamed coconut, cut in pieces (see tip)
- 50 g water
- 180 g tenderstem broccoli, thick stems halved lengthways
- 200 g basmati rice (10 minutes cooking time), rinsed
- boiling water, for cooking rice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2485 kJ / 592 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 55 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Natrium
- 520 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken Étouffée
45 min
Chilli Con Carne
35 Min
Chicken Garam Masala
50 Min
Chicken Jalfrezi
1h
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3h 5min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Chicken and Mushroom Balti
50 Min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 Min
Mexican Turkey Chilli
40min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Chicken Curry with Spinach
1 Std. 5 Min