![Chicken Étouffée Chicken Étouffée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/456fbd94-a322-45f1-83ba-09dc0ba17345/Derivates/161fcace-d1db-4f95-af7a-d23cdced1d6d.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roux
- 30 g vegetable oil
- 2 Tbsp plain flour
- 300 g water
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
Étouffée
- 50 g unsalted butter, diced
- 1 onion, quartered (approx. 100 g)
- 1 green pepper, quartered (approx. 120 g)
- 1 red pepper, quartered (approx. 120 g)
- 1 stick celery, quartered (approx. 70 g)
- 1 red chilli, halved, deseeded
- ½ tsp Cajun spice mix
-
1
tsp fresh basil leaves, chopped
of ¼ tsp dried basil - ½ tsp fine sea salt
- 400 g chicken breasts, cut in pieces (2 cm)
- 4 spring onions, sliced (1 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1408 kJ / 337 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 20 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mardi Gras Meatballs
1 Std. 5 Min
Beef Stroganoff
1 Std.
Basque Chicken
1 godz. 10 min
Chicken in Yoghurt
1 Std.
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1 Std.
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 Min
Greek Style Pork Stew
30 Min
Garlic Potatoes with Caraway
1 Std.
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30 Min
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45 Min
Chicken Curry with Spinach
1 Std. 5 Min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min