Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Balti Paste
- 280 g fresh coriander, leaves and stalks, cut in pieces
- 2 fresh red chillies, halved, deseeded
- 15 garlic cloves
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g onions, quartered
-
60
g vegetable oil
of 60 g ghee - 3 Tbsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 120 g tinned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp sugar
- 2 tsp garam masala
- 120 g water
Curry
- 1 Tbsp vegetable oil, for frying
- 1 Tbsp cumin seeds
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled, to taste
of ½ tsp chicken stock paste, homemade - 150 g water, hot
- 500 g chicken breasts, skinless, sliced (2 cm)
- 50 g onions, sliced (1 cm)
- 70 g red peppers, diced (2 cm)
- 1 - 2 fresh green chillies, sliced (1 cm), to taste
- 200 g button mushrooms, sliced (5 mm)
- 1 tsp lemon juice, or to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1299 kJ / 310.5 kcal
- Eiwitten
- 29.5 g
- Koolhydraten
- 10.2 g
- Vetten
- 17.9 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 145 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef Madras
1h 30min
Chicken and Cauliflower Curry
45 Min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Prawn Bhuna
30 Min
Pilau Rice
40 min
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45 Min
Chicken Akhni
1h 30min
Pilau Rice
30 Min
Chicken Garam Masala
50 min
Pork Vindaloo
4h
Chicken Saag
50 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min