Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Balti Paste
- 280 g fresh coriander, leaves and stalks, cut in pieces
- 2 fresh red chillies, halved, deseeded
- 15 garlic cloves
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g onions, quartered
-
60
g vegetable oil
of 60 g ghee - 3 Tbsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 120 g tinned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp sugar
- 2 tsp garam masala
- 120 g water
Curry
- 1 Tbsp vegetable oil, for frying
- 1 Tbsp cumin seeds
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled, to taste
of ½ tsp chicken stock paste, homemade - 150 g water, hot
- 500 g chicken breasts, skinless, sliced (2 cm)
- 50 g onions, sliced (1 cm)
- 70 g red peppers, diced (2 cm)
- 1 - 2 fresh green chillies, sliced (1 cm), to taste
- 200 g button mushrooms, sliced (5 mm)
- 1 tsp lemon juice, or to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1299 kJ / 310.5 kcal
- Eiwitten
- 29.5 g
- Koolhydraten
- 10.2 g
- Vetten
- 17.9 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 145 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken Saag
50min
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Prawn Bhuna
30min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Chicken Garam Masala
50min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken Akhni
1h 30min
Kofta Curry
1h 10min
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45min
Chicken and Cauliflower Curry
45min
Lamb Keema with Peas
1h
Beef Madras
1h 30min