Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Tbsp cumin seeds
- 1 Tbsp coriander seeds
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, halved, to taste
- 150 g onions, quartered
- 30 g ghee
- 6 cloves
- 1 cinnamon stick, small
- 6 black peppercorns
- 1 tsp ground turmeric
- 1 Tbsp garam masala
- 500 g lamb mince, broken in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
- 200 g water
-
½
meat stock cube (for 0.5 l), lamb or beef, crumbled
of ½ tsp meat stock paste, homemade - 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 150 g frozen green peas
- 1 Tbsp garam masala, or to taste (optioneel)
- 1 tsp fine sea salt, or to taste (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1897 kJ / 454 kcal
- Eiwitten
- 30.7 g
- Koolhydraten
- 19.6 g
- Vetten
- 28 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef Madras
1h 30min
Chicken Jalfrezi
1sa
Prawn Bhuna
30 min
Pilau Rice
40 min
Chicken Akhni
1h 30min
Pork Vindaloo
4 Std.
Lamb Rogan Josh
1sa 45 dk
Kofta Curry
1sa 10 dk
Chicken Saag
50 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min