Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Tbsp cumin seeds
- 1 Tbsp coriander seeds
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, halved, to taste
- 150 g onions, quartered
- 30 g ghee
- 6 cloves
- 1 cinnamon stick, small
- 6 black peppercorns
- 1 tsp ground turmeric
- 1 Tbsp garam masala
- 500 g lamb mince, broken in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
- 200 g water
-
½
meat stock cube (for 0.5 l), lamb or beef, crumbled
of ½ tsp meat stock paste, homemade - 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 150 g frozen green peas
- 1 Tbsp garam masala, or to taste (optioneel)
- 1 tsp fine sea salt, or to taste (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1897 kJ / 454 kcal
- Eiwitten
- 30.7 g
- Koolhydraten
- 19.6 g
- Vetten
- 28 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken Saag
50min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Prawn Bhuna
30min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken Akhni
1h 30min
Kofta Curry
1h 10min
Keralan Fish Curry
30min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30 min
Beef Madras
1h 30min
Lamb Rogan Josh
1h 45min