Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g onions, quartered
- 30 g vegetable oil
- ½ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 130 g tomatoes, fresh, cut in pieces (1 cm)
- 450 g lamb shoulder, boneless, cut in pieces (2 cm)
- 150 g water
- 80 g green peppers, deseeded, diced (1 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1531 kJ / 366 kcal
- Eiwitten
- 21.2 g
- Koolhydraten
- 5.8 g
- Vetten
- 28.7 g
Alternatieve recepten
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.
Beef Madras
1h 30min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Prawn Bhuna
30min
Lamb Keema with Peas
1 godz.
Lamb Korma
4h
Quick Lamb Dhansak
50 min
Pork Vindaloo
4h
Quick Lamb Dhansak
45 min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min