Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 stalk fresh lemon grass, white part only, cut in pieces
- 1 onion, halved
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 tsp curry powder
- 5 cm fresh root ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, plus extra for garnish
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh makrut lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp fine sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- boiling water
- 200 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in cubes (2 cm)
- 300 g prawns, raw, peeled, deveined
- 180 g pak choi, cut in pieces
- bird's eye chillies, fresh, to taste, for garnishing
- 100 g fresh bean sprouts, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2156 kJ / 513 kcal
- Eiwitten
- 30 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 36 g
- Vezels
- 5.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Prawn Bhuna
30 min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35min
Thai Green Curry Paste
15 Min
Thai Mussels
25min
Tom Yum with Prawns
25min
Thai Fishcakes
1 godz. 10 min
Seafood Laksa
25min
Beef Rendang
2h 30min
Quick Lamb Dhansak
50 min
Green Curry Chicken
55 min
Keralan Fish Curry
30 min
Prawn Curry
30 min