Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 stalk fresh lemon grass, white part only, cut in pieces
- 1 onion, halved
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 tsp curry powder
- 5 cm fresh root ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, plus extra for garnish
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh makrut lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp fine sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- boiling water
- 200 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in cubes (2 cm)
- 300 g prawns, raw, peeled, deveined
- 180 g pak choi, cut in pieces
- bird's eye chillies, fresh, to taste, for garnishing
- 100 g fresh bean sprouts, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2156 kJ / 513 kcal
- Eiwitten
- 30 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 36 g
- Vezels
- 5.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Seafood Laksa
25p
Thai Green Curry Paste
15 dk
Sri Lankan Red Beef Curry
1hod. 35min
Thai Fishcakes
1 Std. 10 Min
Keralan Fish Curry
30p
Prawn Curry
30p
Thai Burger
35p
Green Curry Chicken
55min
Hot and Sour Prawn Soup
15 dk
Vietnamese Beef Pho
1 Std. 45 Min
Chicken Saag
50 Min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5 min