![Prawn and pork pops with turmeric lime sauce Prawn and pork pops with turmeric lime sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b99430f0-1c3c-43cd-9d3b-b9233d2ff5ca/Derivates/97dc4792-61d7-470a-8cd3-26b967663623.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawn and pork pops
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- 500 g pork mince
- 15 g panko breadcrumbs
- 2 tbsp soy sauce
- ½ tsp ground black pepper
- 10 raw prawns (small), peeled and deveined (see Tips)
Turmeric lime sauce
- 2 limes, zested (no white pith) and juiced
- 40 g roasted salted cashews
- 20 g fresh turmeric, peeled
- 2 fresh Kaffir lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 garlic clove
- 2 - 3 tsp fish sauce
- 20 g palm sugar, shaved
- 1 fresh long green chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for brushing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1460.7 kJ / 347.8 kcal
- Eiwitten
- 30.8 g
- Koolhydraten
- 10.5 g
- Vetten
- 20.4 g
- Verzadigd vet
- 5.7 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 1064.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Thai-style grilled pork skewers
7h 25min
Spiced lamb pie
40 min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4 Std. 20 Min
Gyoza meatballs
35 min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1 godz. 30 min
Korean barbecue pork with rice salad
40 min
Larb (spicy minced chicken salad)
40 min
Cider-brined pork chops with apple dressing
2 Std. 20 Min
Turmeric lime chicken skewers
1 godz. 30 min
Pork and prawn dumplings
55 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 godz.