Apparaten en Accessoires
Zalm in korst met citroen risotto
Voorbereiding 25min
Totaal 45min
6 porties
Ingrediënten
Bladerdeeg met zalm crème
-
bladerdeeg (275 g)1 pak
-
ui in 4 gesneden30 g
-
teentje knoflook1
-
ongezouten boter10 g
-
room, min. 30% vet50 g
-
cream cheese met kruiden250 g
-
zout1 snuifje
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
-
verse dille enkel de blaadjes2 takjes
-
vers geperst citroensap (optioneel) naar smaak10 - 20 g
-
verse zalmfilet dun, in hapklare stukken200 g
-
gerookte zalm in hapklare stukken150 g
-
eierdooier licht opgeklopt, als doreren1
Citroen risotto
-
Parmezaanse kaas in stukken50 g
-
ui gehalveerd50 g
-
ongezouten boter in stukken40 g
-
olijfolie10 g
-
risottorijst (bv. Carnaroli Arborio), 10-15 min. gaartijd (zie tips)320 g
-
droge witte wijn40 g
-
water740 g
-
citroenen zeste en sap2
-
1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)groentebouillonpasta1 volle tl
-
zout½ tl
-
gemalen zwarte peper¼ tl
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
25 g
Calorieën
3206 kJ /
763 kcal
Vetten
45 g
Vezels
2 g
Koolhydraten
62 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Zal(m)ig lekker
9 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
All-in-one kip cacciatore
2u. 45min
Spinazierisotto met asperges
40min
Tex-Mex tortilla's met varkensreepjes en zwarte bonen
1u. 20min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25min
Zalm en couscous pakjes, met zongedroogde tomaten
35min
Involtini met kip en pesto van zongedroogde tomaten
50min
Pompoenrisotto met spek
25min
Tomaat en basilicum kip quiche
1u.
Gestoomde coquilles met bloemkool en truffelpuree
35min
Rundvlees Stroganoff
1u.
Risotto met Parmezaanse kaas
30min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45min