Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salad
- 100 g white quinoa (see Tips)
- 200 g red quinoa (see Tips)
- 850 g water, plus extra for soaking
- 1 carrot, cut into cubes (1 cm)
- 1 beetroot, cut into cubes (1 cm)
- 60 g frozen peas
- 50 g shelled pistachios, toasted
- 40 g dried cranberries (see Tips)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only, roughly torn
Dressing
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 20 g honey
- 10 g red wine vinegar
- 40 g lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- feta cheese, crumbled, to serve (optional)
- 2 limes, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1508.9 kJ / 359.3 kcal
- Eiwitten
- 9.7 g
- Koolhydraten
- 30.4 g
- Vetten
- 21.1 g
- Vezels
- 5.6 g
Alternatieve recepten
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40 Min
Broccoli salad
10min
Apple and cranberry farro salad
35 Min
Colourful quinoa salad
40 Min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1u.
Raw cauliflower tabouli
30 Min
Miso coleslaw
20 Min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Beetroot salad
10min
Israeli couscous salad
1u.
Warm sweet potato and chickpea salad
45 Min