Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salad
- 100 g white quinoa (see Tips)
- 200 g red quinoa (see Tips)
- 850 g water, plus extra for soaking
- 1 carrot, cut into cubes (1 cm)
- 1 beetroot, cut into cubes (1 cm)
- 60 g frozen peas
- 50 g shelled pistachios, toasted
- 40 g dried cranberries (see Tips)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only, roughly torn
Dressing
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 20 g honey
- 10 g red wine vinegar
- 40 g lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- feta cheese, crumbled, to serve (optional)
- 2 limes, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1508.9 kJ / 359.3 kcal
- Eiwitten
- 9.7 g
- Koolhydraten
- 30.4 g
- Vetten
- 21.1 g
- Vezels
- 5.6 g
Alternatieve recepten
Colourful quinoa salad
40 Min
Broccoli salad
10min
Beetroot salad
10min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 Min
Israeli couscous salad
1 Std.
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50min
Sweet potato and grain salad
1 Std. 30 Min
Fresh fennel salad
10min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Sweetcorn and black rice salad
1 Std.
Quinoa salad with mango salsa
1 Std.