Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 50 g de céleri branche, coupé en tronçons
- 30 g de beurre demi-sel
- 1 bouquet garni
- 200 g de cidre brut de Bretagne
- 3 tours de moulin à poivre, à ajuster en fonction des goûts
- 1200 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 150 g de lait ribot
- 2 jaunes d'œufs
- le jus d'1/2 citron jaune
- 1 c. à café de curry en poudre
- 1 brin de persil frais, équeuté et ciselé
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1202 kJ / 288.5 kcal
- Eiwitten
- 18.5 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 17.5 g
- Vezels
- 1.5 g
Alternatieve recepten
Moules à la provençale
35min
Merlu à la galicienne
45 Min
Chaudrée de moules
35min
Moules à l'escabèche
24 Std.
Moules à la crème et au vin blanc
45 Min
Moules au curry
40min
Salade tiède d'aile de raie aux radis, girolles et noisettes
40min
Moules au citron
40min
Mouclade
1 Std.
Moules à la basquaise
55 Min
Moules sauce Alfredo
45 Min
Moules à l'espagnole
50 Min