Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g sugar
- 5 g dried chillies
- 50 g light soy sauce
- 30 g oyster sauce
- 50 g Shaoxing rice wine
- 450 g water
- 1 Chinese braising spice bag (approx. 15 g) (see tip)
- 1 tsp Sichuan pepper
- 400 - 500 g whole squid, medium (6-8 squid), gutted, washed (see tip)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 723.9 kJ / 173 kcal
- Eiwitten
- 19.5 g
- Koolhydraten
- 14.7 g
- Vetten
- 2.3 g
- Verzadigd vet
- 0.6 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 715.1 mg
Alternatieve recepten
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Curry chicken
1j
Kung Pao Prawns
45min
Stir-fried Vegetables
10 min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1 Std. 15 Min
Spicy Black Pepper Chicken
50min
Dried Shrimp Sambal
55 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Sambal Petai Prawns
20min
Curry Fish
35min