Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 stalks fresh lemon grass, tough outer layer removed, cut in pieces (2 cm)
- 3 - 6 fresh red chillies, halved (according to taste)
- 3 dried kaffir lime leaves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 70 g shallots, halved
- 720 g chicken stock
- 60 g fresh shiitake mushrooms, thinly sliced (3 mm)
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 2 Tbsp tom yum paste
- 200 g raw prawns, peeled
- 2 Tbsp lime juice
- 4 sprigs fresh coriander leaves, roughly chopped
- 1 spring onion, halved, then shredded legnthways
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 448 kJ / 107 kcal
- Eiwitten
- 10.4 g
- Koolhydraten
- 10.8 g
- Vetten
- 2.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Masala Squid
25min
Chicken Rendang
45 min
Green Curry Chicken
55 min
Tom Yum Goong
30 min
Tom Yum with Prawns
25min
Prawn Curry
30 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Prawn And Chicken Laksa
40 min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min