Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di sarde fresche, pulite, deliscate e a pezzi
- 100 g di pangrattato
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 15 g di uvetta passa, precedentemente ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 15 g di pinoli sgusciati
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di cipolle a fettine sottili
- 200 g di sedano a tocchetti
- 100 g di olive verdi denocciolate
- 25 g di capperi sotto sale, dissalati
- 400 g di pomodori pelati a pezzi
- 50 g di aceto di vino bianco
- 20 g di zucchero
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1468 kJ / 351 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 24.6 g
- Vetten
- 18.3 g
Alternatieve recepten
Sarde a beccafico
35min
Panelle
1h 25min
Linguine al nero di seppia
45min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 min
Carpaccio di branzino con involtini di pesce spada
30 Min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Baccalà gratinato con spinaci e carote
50min
Marinatura all'arancia e finocchietto
20min
Pomodori ripieni di funghi e frutta secca
1h 5min
Polpette con le sarde
25 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min
Coniglio alla siciliana
1h 20min