Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Soup (jelly)
- 200 g bacon, cut into pieces
- 2 slices fresh ginger (1 cm), peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 400 g water
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp gelatine powder
Dough
- 240 g baker's flour
- 120 g plain flour
- 350 g boiling water
- 1 tbsp oil
Filling
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 20 g fresh ginger, peeled
- 200 g pork mince
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 tsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 100 g shrimp (small), peeled (see Tips)
Assembly and cooking
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g boiling water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 243 kJ / 57.8 kcal
- Eiwitten
- 3.7 g
- Koolhydraten
- 6.8 g
- Vetten
- 1.6 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 149.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min
Wonton soup
1 Std.
Wonton wrappers
55min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Banh bao (steamed pork buns)
2 Std. 45 Min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 Std. 55 Min
Pork and prawn dumplings
55min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30 min