Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Soup (jelly)
- 200 g bacon, cut into pieces
- 2 slices fresh ginger (1 cm), peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 400 g water
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp gelatine powder
Dough
- 240 g baker's flour
- 120 g plain flour
- 350 g boiling water
- 1 tbsp oil
Filling
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 20 g fresh ginger, peeled
- 200 g pork mince
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 tsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 100 g shrimp (small), peeled (see Tips)
Assembly and cooking
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g boiling water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 243 kJ / 57.8 kcal
- Eiwitten
- 3.7 g
- Koolhydraten
- 6.8 g
- Vetten
- 1.6 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 149.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Bagels with bacon jam and egg
3h 20 min
Char siu bao pork buns
6 Std. 35 Min
Pork and prawn dumplings
55min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min