Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La marinade (la veille)
- 1 oignon, coupé en deux
- 1 clou de girofle
- 750 g de vin rouge (1 bouteille)
- 3 gousses d'ail
- 1 bouquet garni
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- 10 brins de persil frais, équeutés
- 20 g de cognac
- 3 carottes, coupées en rondelles
- le zeste d'une orange non traitée
- 5 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g de viande de bœuf (à bourguignon), détaillée en dés (2 cm)
Le jour même
- 80 g de farine de blé
- 60 g d'huile d'olive
- 180 g d'oignons, coupés en deux
- 2 c. à café de sel
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2461.8 kJ / 588 kcal
- Eiwitten
- 44.5 g
- Koolhydraten
- 26.8 g
- Vetten
- 28.8 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Aïoli traditionnel
10min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Axoa d'agneau
55 Min
Daube d'agneau aux artichauts
1 Std.
Daube de l'Aubrac
17h 30min
Soupe au pistou
40min
Alouettes provençales
1 Std. 30 Min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1h 10min
La daube niçoise cuisson lente
13h 20min
Sauté de porc à la provençale
1 Std. 5 Min
Sauté de veau aux olives
1 Std.
Veau aux olives
1 Std.