![Artisan potato bread Artisan potato bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ed418f2a-c55f-428a-9b1c-2791f1367531/Derivates/674e6ba3-804e-4858-8856-8b91b71ce2c2.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 150 g potatoes, peeled and cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 135 g water, plus 2 tablespoons extra
- 125 g buttermilk
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp sea salt
- 1 egg
- 2 tsp linseeds (flaxseeds) (optional)
- 1 tbsp pumpkin seeds (optional)
- 1 egg yolk, to glaze
- butter, to serve
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 885.1 kJ / 210.7 kcal
- Eiwitten
- 7.1 g
- Koolhydraten
- 31.3 g
- Vetten
- 5.9 g
- Verzadigd vet
- 1.8 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 303.8 mg
Alternatieve recepten
Banana oat clusters
55 min
Grape bakewell tart
1 Std. 20 Min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 Std. 25 Min
Crumble muffins
35 Min
Italian sandwich Rolls
2h 45min
Tropical upside down pineapple cake
1 Std. 10 Min
Croissants
16h
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h
Pan de Sal
2 Std. 20 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Edna's lemon curd teacake
40p