Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion, cut into halves
- 30 g olive oil, plus extra for greasing and brushing
- 2 tsp ground cumin
- 1 tbsp ground cinnamon, plus extra for dusting
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp fennel seeds
- 1 pinch saffron
- 500 g beef mince
- 80 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 20 g pine nuts, plus extra for garnishing
- 150 g dried apricots, cut into quarters
- 50 g sultanas (optioneel)
- 1 lemon, zest and juice
- 8 sheet filo pastry
- icing sugar, for dusting
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1915.8 kJ / 456.1 kcal
- Eiwitten
- 23.8 g
- Koolhydraten
- 31.6 g
- Vetten
- 25 g
- Vezels
- 6 g
Alternatieve recepten
Spiced lamb pie
40min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Pork, apricot & coconut wraps
50min
Southern-style pork and bean casserole
40min
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min
Hunters' stew
1h
Chicken and mushroom lasagne
1h 55 min
Beef goulash with dumplings
1h 45min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40min
Beef cobbler with polenta dumplings
1h 30min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15min