Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
-
250
g Egyptian rice
of 250 g short-grain rice - 1000 g water
- 10 - 12 peppers, mixed, medium-sized
- 200 g onions, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 300 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp sugar
- 2 small green chillies
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
of 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 400 g raw shrimps, peeled, deveined
- 30 g lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2079 kJ / 346 kcal
- Eiwitten
- 16.5 g
- Koolhydraten
- 51.5 g
- Vetten
- 8.2 g
Alternatieve recepten
Cauliflower with Pea Purée
40min
Cooking split green peas
45min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1h 35min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Carrot coriander soup and tikka salmon with steamed vegetables
35min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Salmon burgers
25min
Garlic dip (toum)
15min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13u. 30min
Red lentil soup with cumin
55min