Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g onions, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp Arabian spice mix
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 15 sprigs fresh coriander, 10 sprigs roughly chopped and 5 sprigs finely chopped
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into pieces (optioneel)
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
-
600
g fresh salmon fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces
of 600 g white fish fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces - 2 loomi (dried limes), pierced with a knife
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods
- 4 cloves
- 15 g toasted pine nuts, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1770 kJ / 423 kcal
- Eiwitten
- 23.1 g
- Koolhydraten
- 40.2 g
- Vetten
- 18.9 g
Alternatieve recepten
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30p
Caribbean stew and Steamed rice cups
9h 15 min.
Salmon kabsa
40p
Spinach Fatayers
2j
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Za'atar bread rolls
2j
Arabian spice mix
5min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20 min
Middle eastern stuffed chicken
2 Std. 25 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 20 min
Chicken pastilla
1 Std. 10 Min