![Salmon kabsa Salmon kabsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/839B187A-B7D1-404C-B87B-BD270E8439F1/Derivates/fc8f16fb-246b-4c06-b7f4-be108a5e145d.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g onions, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp Arabian spice mix
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 15 sprigs fresh coriander, 10 sprigs roughly chopped and 5 sprigs finely chopped
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 1 fresh chilli, deseeded and cut into pieces (optioneel)
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
-
600
g fresh salmon fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces
of 600 g white fish fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces - 2 loomi (dried limes), pierced with a knife
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods
- 4 cloves
- 15 g toasted pine nuts, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1770 kJ / 423 kcal
- Eiwitten
- 23.1 g
- Koolhydraten
- 40.2 g
- Vetten
- 18.9 g
Alternatieve recepten
Salmon kabsa
40 min
Semolina cake (namoura)
1sa 50 dk
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Arabian spice mix
5 Min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20min
Lamb meatballs in spicy tomato sauce (lamb kofta)
1h 5min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Chicken with rice
1h
Chicken with bulgur and vegetables
3hod. 5min
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
1h
Sardine Sandwich Spread
5 Min