Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g onions, cut into quarters
- 1 tbsp salt
- 1 pinch freshly ground pepper
- 3 - 5 sprigs fresh mint, leaves only (optioneel)
- 2 sprigs fresh basil, leaves only (optioneel)
-
500
g lamb meat or beef meat, sinew free, cut into cubes (3 cm)
of 500 g beef, sinew free, cut into cubes (3 cm) - 2 - 3 ice cubes
- 80 g fine bulgur wheat, soaked and well strained (see tip)
- 2 level tsp Arabian spice mix
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 2 - 3 fresh basil leaves, to garnish
- Voeding
- per 1 Complete recipe
- Calorieën
- 5180 kJ / 1238 kcal
- Eiwitten
- 115.5 g
- Koolhydraten
- 69.5 g
- Vetten
- 55.5 g
Alternatieve recepten
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1sa 30 dk
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Arabian ice cream
10u. 25min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Garlic dip (toum)
15 Min