Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g onions, cut into quarters
- 1 tbsp salt
- 1 pinch freshly ground pepper
- 3 - 5 sprigs fresh mint, leaves only (optioneel)
- 2 sprigs fresh basil, leaves only (optioneel)
-
500
g lamb meat or beef meat, sinew free, cut into cubes (3 cm)
of 500 g beef, sinew free, cut into cubes (3 cm) - 2 - 3 ice cubes
- 80 g fine bulgur wheat, soaked and well strained (see tip)
- 2 level tsp Arabian spice mix
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 2 - 3 fresh basil leaves, to garnish
- Voeding
- per 1 Complete recipe
- Calorieën
- 5180 kJ / 1238 kcal
- Eiwitten
- 115.5 g
- Koolhydraten
- 69.5 g
- Vetten
- 55.5 g
Alternatieve recepten
Green beans with tomato and parsley
55min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2j
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2j 45 menit
Arabian ice cream
10h 25 min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Tahini dip (tarator)
5min
Fish tagine with tahini
1h 15min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1hod. 35min
Tarator (tahini dip)
5min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min