![Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan) Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D141BF43-CB07-4F8E-9CFD-E1A0F329D840/Derivates/2ABD45EF-B47D-4F92-8739-55E452745A4A.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g basmati rice
- 1550 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 20 g oil
- 700 g lamb shoulder meat, in bite-size cubes, fat removed
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp pepper, freshly ground
- 350 g aubergine, peeled and cut into slices (2 cm)
- toasted pine nuts, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2653 kJ / 634 kcal
- Eiwitten
- 43.5 g
- Koolhydraten
- 64.8 g
- Vetten
- 22.4 g
Alternatieve recepten
'Qamar el-din' juice
5min
Umali
1h 25 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Arabian ice cream
10 Std. 25 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Cheese sambousek
1h 45min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25 min