Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cardamom seeds
- 1 ½ tsp fennel seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- 25 g olive oil
- 1 whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
-
100
g Egyptian rice
of 100 g short-grain rice - 1900 g water
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
of 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 170 g bread, toasted, in pieces
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 100 g onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 apricots, fresh or dried, pitted and cut into halves
- 55 g pitted dates
- 60 g raisins
- 50 g pine nuts, toasted
- 1 tsp sumac
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2728 kJ / 652 kcal
- Eiwitten
- 39.8 g
- Koolhydraten
- 62.1 g
- Vetten
- 27.1 g
Alternatieve recepten
Kashta cream
10min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1 godz.
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Salmon kabsa
35 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Arabian spice mix
5min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1 Std. 20 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 godz. 25 min
Chicken moghrabieh
1 godz. 25 min