![Middle eastern stuffed chicken Middle eastern stuffed chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E64C90A8-0BA5-4409-96E8-65565011F8E1/Derivates/d95e46be-f790-4369-9c11-e452ee547bb8.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cardamom seeds
- 1 ½ tsp fennel seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- 25 g olive oil
- 1 whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
-
100
g Egyptian rice
of 100 g short-grain rice - 1900 g water
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
of 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 170 g bread, toasted, in pieces
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 100 g onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 apricots, fresh or dried, pitted and cut into halves
- 55 g pitted dates
- 60 g raisins
- 50 g pine nuts, toasted
- 1 tsp sumac
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2728 kJ / 652 kcal
- Eiwitten
- 39.8 g
- Koolhydraten
- 62.1 g
- Vetten
- 27.1 g
Alternatieve recepten
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30 min
'Qamar el-din' juice
5min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Cheese sambousek
1h 45min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Arabian spice mix
5min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken moghrabieh
1h 25 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
2h
Stuffed Moroccan Breads
2 Std. 45 Min