Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cardamom seeds
- 1 ½ tsp fennel seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- 25 g olive oil
- 1 whole chicken (max. 1.3 kg), washed and patted dry, wings clipped
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
-
100
g Egyptian rice
of 100 g short-grain rice - 1900 g water
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
of 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 170 g bread, toasted, in pieces
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 100 g onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 5 apricots, fresh or dried, pitted and cut into halves
- 55 g pitted dates
- 60 g raisins
- 50 g pine nuts, toasted
- 1 tsp sumac
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2728 kJ / 652 kcal
- Eiwitten
- 39.8 g
- Koolhydraten
- 62.1 g
- Vetten
- 27.1 g
Alternatieve recepten
Date and pistachio truffles (bethith)
30 menit
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Za'atar bread rolls
2h
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Salmon kabsa
35 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Arabian spice mix
5 menit
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1 godz. 20 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken with rice
1j
Gazelle horns
1j
Chicken pastilla
1j 10 menit