Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 130 g basmati rice
- 60 g red lentils
- 1100 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tbsp vinegar
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
of 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ½ tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 80 g short dried pasta (e.g. elbow macaroni)
-
50
g cooked chickpeas, rinsed (weight after draining)
(optioneel)
of 50 g canned chickpeas, rinsed (weight after draining) (optioneel)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1330 kJ / 318 kcal
- Eiwitten
- 10.1 g
- Koolhydraten
- 55.1 g
- Vetten
- 6.4 g
Alternatieve recepten
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15min
Lentil purée (Moujadarra)
1小时 20 分钟
Kashta cream
10min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Umali
1 Std. 25 Min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Chicken pastilla
1h 10min
Chili non Carne
1 Std.
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min