Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 130 g basmati rice
- 60 g red lentils
- 1100 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tbsp vinegar
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
of 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ½ tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 80 g short dried pasta (e.g. elbow macaroni)
-
50
g cooked chickpeas, rinsed (weight after draining)
(optioneel)
of 50 g canned chickpeas, rinsed (weight after draining) (optioneel)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1330 kJ / 318 kcal
- Eiwitten
- 10.1 g
- Koolhydraten
- 55.1 g
- Vetten
- 6.4 g
Alternatieve recepten
Vegan coffee smoothie
10min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Okra and meat stew (bamia)
1 godz.
Vegetable harrira soup
45 min
Baked falafel kofta
Geen beoordelingen
Chicken curry with okra (quwarman al dajaj)
50 min
Middle eastern stuffed chicken
2h 25 min
Lamb and vegetable couscous (Bidawi)
1 godz.
Stuffed Vegetables
1 Std. 5 Min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
Olive and Mozzarella Farfalle
30 min