Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g fresh coriander, roughly chopped
- 20 g fresh parsley, leaves only
- 2 - 3 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 30 g olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- ¼ tsp ground cayenne pepper, adjust to taste
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground paprika
- 1 ¼ tsp ground ginger
- 200 g carrots, cut into pieces
- 150 g celery, cut into pieces
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 100 g dried green lentils, soaked for approx. 15 min, drained
- 400 g water
-
150
g canned chickpeas, drained, weight after draining
of 150 g cooked chickpeas, drained, weight after draining -
2
tsp chicken stock paste, homemade
of 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 lemon, juice (30 g) and zest
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1163 kJ / 278 kcal
- Eiwitten
- 12.4 g
- Koolhydraten
- 34.7 g
- Vetten
- 10 g
Alternatieve recepten
Mushroom Stroganoff
30min
Moroccan Zaalouk
1h 5min
Vegetable paella
40min
Lentil moussaka
2u. 20min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Lentil moussaka
2u. 20min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Koshari stew
45min
Baked falafel kofta
Geen beoordelingen
Chicken tagine with honey and prunes
40min
Family beans
25min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13u. 30min