Apparaten en Accessoires
Lentil purée (Moujadarra)
Voorbereiding 10min
Totaal 1u. 20min
6 portions
Ingrediënten
-
brown onion cut into thin slices200 g
-
brown onion cut into pieces200 g
-
sunflower oil plus extra for frying60 g
-
dried lentils (brown)300 g
-
water1600 g
-
salt plus extra to taste2 tsp
-
ground white pepper plus extra to taste1 pinch
-
basmati rice rinsed50 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portion
Natrium
941.7 mg
Eiwitten
13.7 g
Calorieën
1417.1 kJ /
337.4 kcal
Vetten
14.4 g
Vezels
8 g
Verzadigd vet
1.5 g
Koolhydraten
33.9 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Travel the Middle East
12 recepten
Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland
Misschien vind je dit ook leuk...
Bulghur
35min
Semolina cake (namoura)
1u. 50min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Spinach turnovers (fatayer)
1u. 25min
Lentil puree (moujadarra)
1u. 25min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2u. 30min
Eggplant with burghul
55min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1u.
Fatayer (spinach turnovers)
1u. 35min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1u. 10min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1u. 30min