Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kibbeh
- 260 g fine burghul
- hot water, for soaking
- 1 tomato, cut into quarters
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 tbsp dried mint
- 1 tbsp sumac
- 1 tsp paprika
- 1 pinch cayenne pepper
- 1 tbsp tomato puree
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 10 fresh mint leaves
- 10 fresh coriander leaves
- 1 tsp extra virgin olive oil
Assembly
- ice cold water
- 1 baby radish, cut into thin slices
- 1 heirloom (candy stripe) beetroot, cut into thin slices (see Tips)
- 3 cocktail pickled onions, cut into thin slices
- rocket, to serve
- 120 g Greek-style natural yoghurt
- extra virgin olive oil, for drizzling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1587 kJ / 377.9 kcal
- Eiwitten
- 10.6 g
- Koolhydraten
- 54.7 g
- Vetten
- 10.5 g
- Verzadigd vet
- 2.3 g
- Vezels
- 11 g
- Natrium
- 526.3 mg
Alternatieve recepten
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Piernik (Polish honey cake)
2h 50min
Pickled fruit salad with honey labne
27 godz. 20 min
Chicken moghrabieh
25 Std. 15 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Arabian ice cream
10h 25min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Raw kibbeh
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Samke harra
35 Min