Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g red lentils
- 30 g rice
- 200 g onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground allspice
- 250 g carrots, cut into pieces
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
of 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 900 g water
- 30 g lemon juice
- 2 sprigs fresh coriander, plus extra to garnish
- pita bread croutons, to garnish (see tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 858 kJ / 205 kcal
- Eiwitten
- 10.8 g
- Koolhydraten
- 31.5 g
- Vetten
- 4 g
Alternatieve recepten
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min
Red Lentil Soup
40 min
Tomato sauce
40 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1sa 10 dk
Carrot coriander soup and tikka salmon with steamed vegetables
35 min
Vegetable harrira soup
45 min
Red lentil soup with cumin
55 dk
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Chickpea stew with vegetables and chorizo
45 min
Smooth fennel and carrot soup
40 min
Lentil and spinach soup
50 min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13u. 30min