Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 stalks fresh coriander, cut in pieces
- 150 g leeks, cut in pieces
- 120 g celery, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 1 tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa paste, to taste
- 500 g water
- 800 g canned chopped tomatoes
- 85 g dried green lentils
-
2
tsp chicken stock paste, homemade
of 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tbsp golden caster sugar
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
-
4
chicken thighs, skinless, boneless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
of 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm) - 8 slices white bread
- 200 g plain yoghurt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1777 kJ / 424 kcal
- Eiwitten
- 39 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tzatziki
20 min
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1h 35min
Boerewors
40min
Bison Burger with Cheddar and Pickled Onions
35 menit
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Gazpacho
1j 15 menit
Chicken with couscous and saffron
1j 15 menit
Gazpacho
1j 15 menit
Lentil and mint salad
3h 55min
Wholemeal pasta with chickpea cream and prawns
35 menit
Queso fresco
2h
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 35min