Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g carrot
Shao mai dough
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 eggs
Filling
- 300 g pork belly, cut into pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button)
- 5 - 10 g piece fresh ginger, peeled, cut into thin slices (optioneel)
- 270 g raw prawns, peeled and deveined
- 1 tbsp sugar
- 2 tbsp sesame oil (30 g, see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 240 kJ / 57 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 4 g
- Vetten
- 3 g
- Vezels
- 0.2 g
Alternatieve recepten
Dim sum 'Shao mai'
2h
Wonton soup
1 godz.
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Hot and sour soup
55 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Prawn wontons
2h
Pork san choy bau
25min
Steamed sticky rice with pork (Rice tube puddings)
2h 30min
Soup dumplings (xiao long bao)
26sa 50 dk
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15 min.
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 godz. 20 min
Cha gio (spring rolls)
55 min