Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g carrot
Shao mai dough
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 eggs
Filling
- 300 g pork belly, cut into pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button)
- 5 - 10 g piece fresh ginger, peeled, cut into thin slices (optioneel)
- 270 g raw prawns, peeled and deveined
- 1 tbsp sugar
- 2 tbsp sesame oil (30 g, see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 240 kJ / 57 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 4 g
- Vetten
- 3 g
- Vezels
- 0.2 g
Alternatieve recepten
Char siew sauce
10 λεπτ.
Prawn and mushroom crepes
50 λεπτ.
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20 λεπτ.
Sweet and sour prawns
1ωρ.
Hong Kong-style roast pork belly
10hod.
Fragrant pipis
30 λεπτ.
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4h 20min
Rice cake with sweet azuki bean paste
8u. 30min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1h 15min
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1h 5min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Char siu bao pork buns
6h 35min