Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 1 pinch ground white pepper
- 3 pinches salt, plus an extra ½ tsp
- 1200 g water
- 200 g split black lentils
- 200 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 80 g red onion, cut into thin slices (1-2 mm - see Tips)
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1345.8 kJ / 320.3 kcal
- Eiwitten
- 12.8 g
- Koolhydraten
- 26.6 g
- Vetten
- 16.1 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 297.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40min
Capsicum and potato tortillas with olive tapenade
35 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Vegetarian chilli
1 Std. 5 Min
Sweet potato and grain salad
1 Std. 30 Min
Jewelled quinoa salad
1h 35min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Sweetcorn and black rice salad
1h
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min
Israeli couscous salad
1h
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h