Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 1 pinch ground white pepper
- 3 pinches salt, plus an extra ½ tsp
- 1200 g water
- 200 g split black lentils
- 200 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 80 g red onion, cut into thin slices (1-2 mm - see Tips)
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1345.8 kJ / 320.3 kcal
- Eiwitten
- 12.8 g
- Koolhydraten
- 26.6 g
- Vetten
- 16.1 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 297.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Israeli couscous salad
1 godz.
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25min
Freekeh and broad bean salad
2 Std. 30 Min
Tarator (tahini dip)
5 min
Tofu 'sour cream'
5 min
Spring greens with grapefruit
30 min
Sweet potato and grain salad
1 godz. 30 min
Spiced lentil vegetable soup
1 godz. 30 min
Asparagus and broad bean salad
25 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Quinoa tabouli
12u. 40min
Quinoa salad with mango salsa
1 godz.