Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 1 pinch ground white pepper
- 3 pinches salt, plus an extra ½ tsp
- 1200 g water
- 200 g split black lentils
- 200 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 80 g red onion, cut into thin slices (1-2 mm - see Tips)
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1345.8 kJ / 320.3 kcal
- Eiwitten
- 12.8 g
- Koolhydraten
- 26.6 g
- Vetten
- 16.1 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 297.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sushi salad
1 Std.
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50u. 15min
Couscous with apricots, hazelnuts and feta, mixed vegetables
1h 15 min
Grain salad lettuce cups
1 godz. 55 min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 Min
Colourful quinoa salad
40 Min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 godz. 35 min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50 Min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 godz. 35 min
Quinoa salad with mango salsa
1 Std.
Quinoa tabouli
12 godz. 40 min