Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polenta
- 1 eggplant (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (5mm thickness)
- sea salt, to sprinkle, plus extra to season
- 200 g polenta
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 900 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 zucchinis (approx. 450 g), trimmed and cut into slices (3 mm thickness)
- 4 tbsp extra virgin olive oil, to fry, plus an extra 25g
- 20 g salted butter
- 2 garlic cloves
- 1 medium onion, cut into quarters
- 200 g capsicum, yellow or orange, cut into strips (5 mm)
- 1 tsp dried mixed herbs
- 3 - 4 tomatoes, ripe but firm, cut into slices
- 250 g cream cheese, cut into small pieces
- ground black pepper, to season
- fresh basil, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1598.1 kJ / 381.9 kcal
- Eiwitten
- 10.8 g
- Koolhydraten
- 30.4 g
- Vetten
- 27.2 g
- Verzadigd vet
- 11.3 g
- Vezels
- 10 g
- Natrium
- 333.8 mg
Alternatieve recepten
Mushroom and kale risotto
55 min
Tuscan bean soup
40 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 godz. 15 min
Warm satay bowl
1h 10min
Berry and polenta porridge
20 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Shakshuka
50 min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 min
Nourish bowl (Diabetes)
55 min
Spiced roast cauliflower and whipped feta (Diabetes)
55 min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 min