![Couscous tahini bowl Couscous tahini bowl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5088a97e-9fc6-4296-876e-37aa64132a3a/Derivates/90229a71-3fd1-4dd2-a27a-6e86de388233.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Couscous and vegetables
- 150 g couscous
- 450 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g beetroot, peeled and cut into cubes (1 cm)
- 200 g sweet potato, cut into cubes (2 cm)
- 150 g broccoli, broken into small florets
Tahini dressing and assembly
- 100 g tahini
- 20 g lemon juice
- 10 g sesame oil
- ½ tsp cumin seeds
- 20 g honey
- 150 g Greek-style natural yoghurt
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 avocado, cut into thin slices (3 mm)
- 1 apple, cut into slices (3 mm)
- 125 g canned chickpeas (rinsed and drained weight)
- 2 limes, cut into quarters
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped
- 4 tsp sesame seeds
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2414 kJ / 574.8 kcal
- Eiwitten
- 18.5 g
- Koolhydraten
- 56.8 g
- Vetten
- 27 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 16.1 g
- Natrium
- 1315.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Quinoa salad with mango salsa
1h
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15min
Crunchy quinoa patties with avocado smash
1h 30min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50min
Rainbow bowl
1 Std. 20 Min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24 Std. 50 Min
Satay noodle salad
35min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min