Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Couscous and vegetables
- 150 g couscous
- 450 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g beetroot, peeled and cut into cubes (1 cm)
- 200 g sweet potato, cut into cubes (2 cm)
- 150 g broccoli, broken into small florets
Tahini dressing and assembly
- 100 g tahini
- 20 g lemon juice
- 10 g sesame oil
- ½ tsp cumin seeds
- 20 g honey
- 150 g Greek-style natural yoghurt
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 avocado, cut into thin slices (3 mm)
- 1 apple, cut into slices (3 mm)
- 125 g canned chickpeas (rinsed and drained weight)
- 2 limes, cut into quarters
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped
- 4 tsp sesame seeds
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2414 kJ / 574.8 kcal
- Eiwitten
- 18.5 g
- Koolhydraten
- 56.8 g
- Vetten
- 27 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 16.1 g
- Natrium
- 1315.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 dk
Buddha bowl with lentil falafel and pomegranate
24 godz. 50 min
Millet cashew stir-fry
30 min
Hearty lentil chilli
50 min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Honey ginger tofu with greens
2h 25min
Tex-mex vegetable stew
1 godz. 15 min
Black bean enchiladas
1sa 20 dk
Chickpea ratatouille (gut health)
1sa
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Vegetable chilli
50 min
Family beans
25 min