Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g dried green lentils
- water, for soaking
Falafel
- 150 g brown onion, cut into halves
- 15 g fresh flat-leaf parsley leaves
- 15 g fresh coriander leaves
- 3 tsp ground cumin
- 2 tsp ras el hanout (see Tips)
- 1 tsp salt
- 300 g olive oil, for shallow frying
Vegetables
- 200 g carrot, cut into pieces
- 300 g white cabbage, cut into pieces
- 400 g water
- 300 g sweet potato, cut into dice (1 cm)
- 300 g broccoli, broken into small florets
Dressing and assembly
- 200 g natural yoghurt
- 10 g honey
- 20 g lemon juice
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground white pepper, to taste
- 5 sprigs fresh chives, cut into pieces
- 1 - 2 tbsp pomegranate arils (optional)
- 30 g fresh baby spinach leaves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1547.8 kJ / 368.5 kcal
- Eiwitten
- 19.1 g
- Koolhydraten
- 44.9 g
- Vetten
- 9 g
- Verzadigd vet
- 1.9 g
- Vezels
- 14.3 g
- Natrium
- 497.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Black bean enchiladas
1h 20 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Rendang curry
30min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45 min
Mediterranean capsicums
2h
Sliders with walnut or sweet potato patties
2h 15 min
Couscous tahini bowl
30min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min
Falafel with beetroot hommus
20min
Chickpea shawarma salad bowl
40min