Compatibele versies
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mutabbal beitinjan (eggplant dip)
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into halves lengthways and skin pricked all over with a fork
- 3 garlic cloves, unpeeled
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 40 g pitted Kalamata olives
- 1 tsp ground cumin
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g tahini (see Tips)
- 30 g natural yoghurt
Flaxseed (linseed) crackers
- 230 g flaxseeds (linseeds)
- 30 g onion
- 1 garlic clove
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 100 g green capsicum, deseeded and cut into quarters
- 400 g tomatoes, cut into quarters
- 4 sun-dried tomatoes, drained
- 250 g water, room temperature
- 2 tsp dried Italian herbs
- ½ tsp sea salt, to taste
- pomegranate arils, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2553.8 kJ / 608 kcal
- Eiwitten
- 18.4 g
- Koolhydraten
- 13.5 g
- Vetten
- 48.6 g
- Verzadigd vet
- 6.6 g
- Vezels
- 25.6 g
- Natrium
- 649.9 mg
Alternatieve recepten
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15 min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 Min
Mushroom stroganoff
20min
Sauerkraut
168h 35min
Fennel, date and nut bread
1h 15 min
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40 min
Gluten free Mediterranean bread
1 godz. 35 min
Courgette strudel
1h 20min
Broad bean bruschetta
30min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 godz. 35 min
Zucchini tortillas with falafel
25h 30 min.