Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Yoghurt tahini sauce
- 50 g cold water
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice
- 100 g tahini
- 400 g natural pot set yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and assembly
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 10 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g chicken breast fillet, cut into pieces (4-5 cm)
- 800 g water
- 2 pita breads (large)
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3458 kJ / 823.3 kcal
- Eiwitten
- 73.8 g
- Koolhydraten
- 30.1 g
- Vetten
- 42.3 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 10.3 g
- Natrium
- 1812.8 mg
Alternatieve recepten
Mexican chicken soup
30 Min
Moroccan chicken with couscous
1 Std. 5 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min
Adobo beef
1 Std. 10 Min
Aromatic chicken pilaf
1 Std. 20 Min
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Chicken moghrabieh
25u. 15min
Samke harra
35 Min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40min
Tarator (tahini dip)
5 Min
Keftethes (Greek meatballs)
40min