![Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj) Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F51FEC47-1DA8-4BCC-BCEB-F17B0990BB28/Derivates/1dc7a4f7-6b75-4ae0-bf70-0f4ea8b64dad.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Yoghurt tahini sauce
- 50 g cold water
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice
- 100 g tahini
- 400 g natural pot set yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and assembly
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 10 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g chicken breast fillet, cut into pieces (4-5 cm)
- 800 g water
- 2 pita breads (large)
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3458 kJ / 823.3 kcal
- Eiwitten
- 73.8 g
- Koolhydraten
- 30.1 g
- Vetten
- 42.3 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 10.3 g
- Natrium
- 1812.8 mg
Alternatieve recepten
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 Min
Chicken moghrabieh
25 godz. 15 min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Raw kibbeh
15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1 Std. 55 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Spiced lamb flatbread
2h