Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to season
- freshly ground pepper, to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1930.1 kJ / 459.6 kcal
- Eiwitten
- 43.2 g
- Koolhydraten
- 1.3 g
- Vetten
- 30.4 g
- Verzadigd vet
- 3.9 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 768.9 mg
Alternatieve recepten
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min
Chicken drumsticks in spicy puttanesca sauce
2h 15min
Lamb sfiha
1 godz. 20 min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 Min
Bamia (okra and meat stew)
55 Min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Okra and meat stew (bamia)
1j
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Raw kibbeh
15 dk
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Lamb Kibbeh
1 Std. 30 Min
Spicy eggs with tomato sauce
30 menit