Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to season
- freshly ground pepper, to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1930.1 kJ / 459.6 kcal
- Eiwitten
- 43.2 g
- Koolhydraten
- 1.3 g
- Vetten
- 30.4 g
- Verzadigd vet
- 3.9 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 768.9 mg
Alternatieve recepten
Grilled eggplant dip
2h
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1sa 30 dk
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1sa 30 dk
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Tarator (tahini dip)
5 Min
Keftethes (Greek meatballs)
40 dk