Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to season
- freshly ground pepper, to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1930.1 kJ / 459.6 kcal
- Eiwitten
- 43.2 g
- Koolhydraten
- 1.3 g
- Vetten
- 30.4 g
- Verzadigd vet
- 3.9 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 768.9 mg
Alternatieve recepten
Umali
1 godz. 25 min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 godz.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Fish tagine with tahini
1ωρ. 15 λεπτ.
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Spelt and chicken salad
1ωρ. 15 λεπτ.
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min
Bamia (okra and meat stew)
55 dk
Lamb sfiha
1sa 20 dk
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1ωρ. 10 λεπτ.