Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tsp caraway seeds
-
2
tsp cumin seeds
of ¾ tsp ground cumin - 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp dried oregano
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 3 garlic cloves
- ½ - 1 long red chilli, halved, deseeded if desired, to taste
- 150 g onions, quartered
- 40 g olive oil
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 30 g tomato purée
- 20 g honey
-
20
g red wine vinegar
of cider vinegar - 30 g fresh spinach leaves (e.g. or kale, Swiss chard), roughly torn
- 3 - 4 fresh basil leaves, roughly torn, to taste
- 8 medium eggs
- 80 - 100 g feta cheese, crumbled, to taste
- crusty bread, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1692.3 kJ / 404.5 kcal
- Eiwitten
- 21.3 g
- Koolhydraten
- 21.6 g
- Vetten
- 26.8 g
- Verzadigd vet
- 8.4 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 1279.1 mg
Alternatieve recepten
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Spaghetti alla Puttanesca
35min
Shakshuka
50min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Korean Ramen with Tofu
50min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h