Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mise en place
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1000 g di cozze fresche pulite (vedere consigli)
- 500 g di vongole, spurgate in acqua fredda (vedere consigli)
- 650 g di acqua
- 240 g di pasta secca corta, tipo calamarata
- 40 g di scalogno a metà
- 10 g di radice fresca di zenzero, pelata
- 200 g di piselli freschi, sgranati (peso lordo 800 g)
- 100 g di liquido di cottura dei molluschi (filtrato)
- 1 cucchiaino raso di sale
Terminare la preparazione
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1883 kJ / 450 kcal
- Eiwitten
- 22.1 g
- Koolhydraten
- 50.7 g
- Vetten
- 19.1 g
Alternatieve recepten
Spaghetti al polpo
1h 10min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35 min
Linguine con scampi al limone
20 min
Baccalà in crosta di pistacchi, olio agli agrumi finocchi e melagrana
40 min
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Riso patate e cozze
1h
Fideuá di polpo
1h 10min
Orata ripiena con gamberi e zucchine in crosta di sale
45 min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20min
Triglie in salsa piccante
30 dk
Riso ai frutti di mare
1 godz. 40 min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min