Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 - 4 eggplants (approx. 1000 g)
- 1 lemon, zested and juiced
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 100 g plain yoghurt
- 50 g tahini
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 pinch salt, to taste
- Voeding
- per 1140 g
- Calorieën
- 4425.8 kJ / 1057.8 kcal
- Eiwitten
- 29.4 g
- Koolhydraten
- 119 g
- Vetten
- 63.4 g
- Verzadigd vet
- 10.5 g
- Vezels
- 55.8 g
- Natrium
- 288.7 mg
Alternatieve recepten
Grilled eggplant dip
2sa
Sunny gazpacho
25 min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Tarator (tahini dip)
5 min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 Std. 25 Min
Traditional hommus
25h 5 min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16h 20min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35min
Hommus
15min
White bean dip with chimichurri
15min
Wholemeal spelt pastry
35 min
Quinoa tabouli
12 Std. 40 Min