![Zucchini, corn and ricotta pancakes Zucchini, corn and ricotta pancakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F4126E44-E569-46CC-B054-0888D3407E88/Derivates/E5AA6E6E-7F05-4BB7-8742-999CF98DAA74.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- ¼ tsp sea salt
Pancakes
- 310 g zucchini (approx. 1), cut into pieces
- 1 spring onion/shallot, white part only
- 40 g butter, plus extra for frying
- 170 g self-raising flour
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g buttermilk
- 2 eggs
- 130 g fresh sweet corn kernels
- Voeding
- per 10 pieces
- Calorieën
- 6757.2 kJ / 1608.9 kcal
- Eiwitten
- 56.9 g
- Koolhydraten
- 165.8 g
- Vetten
- 77.6 g
- Verzadigd vet
- 44.9 g
- Vezels
- 10.7 g
- Natrium
- 2731.6 mg
Alternatieve recepten
Apple fritters
1hod.
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Courgette strudel
1 godz. 20 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 godz. 20 min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1hod. 15min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Broccoli mustard pasties
1h 55min
Beetroot risotto
35 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1hod. 15min
Mashed pea and corn slice
40min