Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Carrot cake
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 110 g boiling water
- 15 g flaxmeal (see Tips)
- 150 g walnuts
- 280 g carrots, cut into pieces
- 60 g sultanas
- 160 g Rapadura sugar
- 1 banana, cut into pieces
- 250 g wholemeal self-raising flour
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp vanilla bean paste (see Tips)
- 30 g plant-based milk of choice
Orange frosting
- 100 g raw cacao butter
- 1 tbsp arrowroot flour
- 40 g pure maple syrup
- 80 g plant-based milk of choice
- 3 tsp vanilla bean paste
- 1 - 2 pinches salt
- 40 g vegan butter (see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1362.8 kJ / 324.5 kcal
- Eiwitten
- 3.1 g
- Koolhydraten
- 36.1 g
- Vetten
- 17.9 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan mayonnaise
15 menit
Vegan tiramisu
3h 20 min
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min
Vegan moussaka
1h 50min
Breakfast sausages
1h 5min
Leek quiche
1h 20min
Raw pineapple and turmeric cake
5h 20 min
Vegan Christmas cake
27h 10min
Vegan Turkish delight cheesecake
5h 30min
Plant-based béchamel sauce
10 menit
Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake
4h 5min
Vegan custard
15 menit