![Vegan carrot cake with orange frosting Vegan carrot cake with orange frosting](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B1218C9-EF70-4194-846C-C6824B267D82/Derivates/acbc2527-44ad-4db3-9241-1decdbd746ad.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Carrot cake
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 110 g boiling water
- 15 g flaxmeal (see Tips)
- 150 g walnuts
- 280 g carrots, cut into pieces
- 60 g sultanas
- 160 g Rapadura sugar
- 1 banana, cut into pieces
- 250 g wholemeal self-raising flour
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp vanilla bean paste (see Tips)
- 30 g plant-based milk of choice
Orange frosting
- 100 g raw cacao butter
- 1 tbsp arrowroot flour
- 40 g pure maple syrup
- 80 g plant-based milk of choice
- 3 tsp vanilla bean paste
- 1 - 2 pinches salt
- 40 g vegan butter (see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1362.8 kJ / 324.5 kcal
- Eiwitten
- 3.1 g
- Koolhydraten
- 36.1 g
- Vetten
- 17.9 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan Christmas cake
27 Std. 10 Min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1ч. 30 мин.
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Vegan moussaka
1h 50 min
Vegan Turkish delight cheesecake
5h 30min
Vegan mayonnaise
15min
Vegan tiramisu
3h 20min
Vegan custard
15min
Savoury tofu quiche
1ч. 30 мин.
Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake
4h 5min
Vegan Mayonnaise
15min
Leek quiche
1ч. 20 мин.