![Pea and lettuce soup with scallops Pea and lettuce soup with scallops](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CBB36108-13C5-49CC-9C1E-33226C75EBE5/Derivates/728F50E3-73CD-437B-8728-C691EEBFEB65.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dill oil
- 12 sprigs fresh dill, leaves only (approx. 60 g)
- 200 g grapeseed oil
Soup
- 2 eschalots
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 120 g cos lettuce, cut into pieces
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 50 g unsalted butter
- salt, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 500 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 600 g frozen peas
- 60 g olive oil
Scallops
- 1 tbsp olive oil
- 24 scallops, roe removed
- salt, to season
- fresh ground black pepper, to season
- 3 sprigs fresh dill, for garnishing, finely chopped
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1310.5 kJ / 312 kcal
- Eiwitten
- 10.6 g
- Koolhydraten
- 8.2 g
- Vetten
- 25.7 g
- Verzadigd vet
- 6.1 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 220 mg
Alternatieve recepten
Beetroot soup (gut health)
40p
Colcannon
40p
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1 godz. 5 min
Spring greens with grapefruit
30min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2 Std. 50 Min
Roasted eggplant
1 Std. 35 Min
Apple, leek and sage sauce
15 min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13u. 25min
Roasted vegetables with horseradish cream
40p
Broccoli soup with sage oil
30min
Watercress Soup
25 Min
Zucchini soup
25 Min