Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Houmous
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 30 g tahini
- 30 g olive oil
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp paprika
- 1 pinch ground cayenne pepper
Pancakes
- 35 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 130 g red peppers, cut in pieces
- 120 g gram flour (chickpea flour)
- 120 g water
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp garlic powder
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 tsp olive oil, for frying
Serving
- ½ avocado, flesh only, sliced
- 10 cherry tomatoes, halved
- 5 sprigs fresh parsley leaves, roughly chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3044 kJ / 728 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 64.3 g
- Vetten
- 39.4 g
Alternatieve recepten
Crispy Korean Tofu
1sa 20 dk
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Vegan Bean Burgers
1sa 20 dk
Seitan Chilli
25 min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1sa 10 dk
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1sa
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min