Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Houmous
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 30 g tahini
- 30 g olive oil
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp paprika
- 1 pinch ground cayenne pepper
Pancakes
- 35 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 130 g red peppers, cut in pieces
- 120 g gram flour (chickpea flour)
- 120 g water
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp garlic powder
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 tsp olive oil, for frying
Serving
- ½ avocado, flesh only, sliced
- 10 cherry tomatoes, halved
- 5 sprigs fresh parsley leaves, roughly chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3044 kJ / 728 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 64.3 g
- Vetten
- 39.4 g
Alternatieve recepten
Lentil Moussaka
3h 30min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1sa
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 dk
Nut Balls with Tomato Sauce
50 Min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50 Min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 Std. 15 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Vegan Bean Burgers
1 godz. 20 min
Butterbean and Feta Burgers
1sa 30 dk