![Vegan Mushroom and Spinach Lasagne Vegan Mushroom and Spinach Lasagne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/68371CD0-A91C-41A6-89BF-26879303B19E/Derivates/c50f3ce8-3709-4b2f-b995-b3e6362911e8.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pesto
- 110 g extra virgin olive oil
- 40 g nutritional yeast flakes
- 30 g flaked almonds
- 20 g fresh basil leaves
- ½ lemon, freshly squeezed juice only
- 2 garlic cloves
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ground black pepper, to taste
Tofu Ricotta
- 2 garlic cloves
- 395 g firm tofu, drained, broken in pieces
- 20 g olive oil
- 20 g water
- ½ lemon, freshly squeezed juice only
- 2 Tbsp nutritional yeast flakes
- ¼ tsp fine sea salt
Mushroom and Spinach Filling
- 10 g olive oil
-
450
g chestnut mushrooms, thinly sliced
of portobello mushrooms, cut in pieces - 250 g fresh baby spinach
- 1 pinch fine sea salt
Marinara Sauce
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 100 g carrots, cut in pieces
- 10 g olive oil
- 1 ½ tsp dried thyme
- 1 pinch chilli flakes
- 1 pinch caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 800 g tinned chopped tomatoes
Assembly
- 12 dried lasagne pasta sheets (see tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2336 kJ / 557 kcal
- Eiwitten
- 29.5 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 20 g
Alternatieve recepten
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 godz. 10 min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 godz.
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 godz. 10 min
Seitan Pie
2 Std. 10 Min
Chickpea Pancakes
20 min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1 Std. 30 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min